18°C
Mostar 28°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

02.07.2024 / 10:08 Fudbal - Matjaž Kek

Selektor Slovenije: 'Porazi se ne slave'

Selektor Slovenije: 'Porazi se ne slave'

Reprezentacija Portugala plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva u Njemačkoj nakon što je u susretu osmine finala u Frankfurtu pobijedila Sloveniju 3:0 boljim izvođenjem jedanaesteraca.





U osnovnih 90 minuta, kao i u produžetku ogleda, golova nije bilo.

Junak susreta bio je portugalski vratar Diogo Costa, koji je prilikom raspucavanja obranio prva tri slovenska jedanaesterca koja su pucali Josip Iličić, Jure Balkovec i Benjamin Verbič. S druge strane sigurni su bili Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes i Bernardo Silva.

Za Sloveniju je već plasman u osminu finala najveći uspjeh jer do ovoga turnira u tri pokušaja, na dva SP-a i jednom EP-u, nije prošla grupu. Slovenski selektor Matjaž Kek ovako je prokomentarisao ispadanje svog tima.

"Kada izgubiš nakon izvođenja jedanaesteraca protiv reprezentacije kakva je Portugal, ostaje neki žal. Porazi se ne slave. Bila je ovo prava utakmica s nesretnim završetkom. Ponosan sam što vodim dečke s karakterom. Oko mene je ekipa koja je dobila zadovoljštinu već i time što je nogomet u Sloveniji opet kući."

Slovenski vratar Jan Oblak je dodao:

"Kad sve to vidiš, tim je teže. Nažalost, nije završilo kako smo htjeli. Naši navijači su bili nevjerojatni, stoga mi je još teže što nismo uspjeli. Nedostajalo je malo sreće", rekao je golman Atletica.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo