10°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

01.07.2024 / 17:09 Fudbal - Nova posudba

HSV iskoristio FIFA-inu opciju i zadržao Hadžikadunića

HSV iskoristio FIFA-inu opciju i zadržao Hadžikadunića
Foto: HSV
Reprezentativac BiH Dennis Hadžikadunić će i narednu sezonu provesti na posudbi u HSV-u.

Ovaj 25-godišnji stoper je u redovima slavnog njemačkog kluba u prošloj sezoni nastupao kao posuđeni fudbaler iz ruskog Rostova, a sada je na obostrano zadovoljstvo postignut dogovor o produženju posudbe na još jednu godinu.

Opcija je dostupna zbog odluke FIFA-e o stranim igračima u Rusiji.

“Sa preko 160 takmičarskih utakmica sa iskustvom na nivou prvog tima u Njemačkoj, Rusiji, Švedskoj i Španiji i 28 seniorskih utakmica za Bosnu i Hercegovinu, postao je jedan od vodećih igrača tima”, naveli su iz HSV-a.

"Stvarno sam želio igrati za HSV još jednu sezonu, jer se ovdje zaista osjećam kao kod kuće. Također, imamo dobar kvalitet u timu, odlične trenere i briljantno osoblje. Odlučni smo postići uspjeh kao grupa i zato sam oduševljen što ću ostati dio HSV-a", istakao je Hadžikadunić.

"Denis je zaista stao na noge kako je sezona odmicala, posebno na kraju sezone pod Steffenom Baumgartom, i konstantno je pružao solidne performanse", rekao je direktor HSV-a Claus Costa i dodao:

"Sada želi da nastavi u istom tonu u novoj sezoni i preuzme još veću odgovornost, tako da smo oduševljeni što će nastaviti da predstavlja klub još godinu dana".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo