01.07.2024 / 13:38 Fudbal - Njih četvero

Objavljen spisak igrača koji su najviše razočarali na Euru, na njemu i fudbaleri Srbije i Hrvatske

Objavljen spisak igrača koji su najviše razočarali na Euru, na njemu i fudbaleri Srbije i Hrvatske

Italijanska La Gazzetta dello Sport sastavila je "Flop 11", odnosno postavu 11 igrača koji su, prema njihovom mišljenju, najviše razočarali u dosadašnjem toku Eura.

U toj postavi svoje su mjesto pronašla po dva Hrvata i Srbina - Dominik Livaković, Marcelo Brozović, Dušan Vlahović i Sergej Milinković Savić.

Odabir Livakovića Gazzetta je pojasnila ovako:

"Na Svjetskom prvenstvu u Kataru hrvatski je golman bio ključan. U jedanaestercima protiv Japana u osmini finala obranio ih je tri, protiv Brazila u četvrtfinalu obranio je jedanaesterac Rodrygu, što je bila odlučujuća intervencija za ulazak u polufinale. Ovdje je probušen šest puta. Nije on bio jedini krivac, ostali su Hrvati razočarali, ali ovo nije bio onaj Livaković iz Katara."

Brozovićev pad forme je prema njihovom mišljenju povezan s njegovim prelaskom u Saudijsku Arabiju.

"Saudijska Arabija oduzela je Brozoviću smisao za pozicioniranje, što je bila vrlo izražena kvaliteta bivšeg igrača Intera. Dakako, on je inače bio taj koji je režirao igru. Protiv Italije, i ne samo protiv Italije, vidjeli smo Brozovića u problemima, nesposobnog igrati u skladu sa svojim starim fudbalom."

Slično su opisali i odabir Sergeja Milinkovića Savića koji je također odlučio da svoj fudbalski put nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Evo kako izgleda pomenuti sastav najlošijih fudbalera do sada na prvenstvu Evrope:


(Vijesti.ba)

Izdvajamo