01.07.2024 / 11:00 Fudbal - EURO 2024

Slovenski mediji priželjkuju čudo protiv Portugala: 'Danas se piše naša historija'

Slovenski mediji priželjkuju čudo protiv Portugala: 'Danas se piše naša historija'
Slovenija i Portugal večeras će od 21 sat na stadionu Deutsche Bank Park u Frankfurtu odmjeriti snage u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva.

Slovenački mediji sa velikom euforijom čekaju ovaj susret, a svojim bombastičnim naslovima dodatno su potpalili atmosferu u domovini.

"Slovenski fudbaleri spremni su pomrsiti račune jakim Portugalcima", stoji u tekstu na slovenskom portalu Delo.

Optimizam vlada u Sloveniji, a osim na terenu, proširio se i na navijače i medije. Oni su puni hvale za svoje igrače, a prenijeli su i izjave trenera Portugala, Roberta Martineza, koji je posebno nahvalio Matjaža Keka.

- Lijepo je vidjeti kako Slovenija igra, pogotovo u njihovom sistemu. Šteta je samo što smo se tako rano morali sresti na prvenstvu - istaknuo je.

Mogu li Slovenci do iznenađenja? RTV Slovenija piše kako je 'Sada pravi trenutak za to!'.

- Ovo je historijski dan za nas. Danas se piše historija! Prvi dan jula donosi i prvu našu eliminacijsku utakmicu na velikim takmičenjima. Ovo je pravi trenutak - zaključili su.

Slovenci u susret ulaze s tri remija, protiv Engleske (0-0), Srbije (1-1) i Danske (1-1). S druge strane Portugalci su s dvije pobjede već u drugom kolu osigurali prolazak dalje. Nije ih omeo niti poraz od Gruzije (2-0), ali brine i Ronaldova statistika i nula golova.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo