18°C
Mostar 23°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

29.06.2024 / 20:11 Politika - Dubrovnik

Konaković razgovarao sa zastupnikom u Saboru Hrvatske Arminom Hodžićem

Konaković razgovarao sa zastupnikom u Saboru Hrvatske Arminom Hodžićem
Foto: MVP BiH
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je danas, na marginama Međunarodne konferencije “Dubrovnik Forum 2024”, sa nezavisnim zastupnikom, predstavnikom pet nacionalnih manjina, u Saboru Republike Hrvatske Arminom Hodžićem.

Ministar Konaković je ovom prilikom kazao da mu je drago što je danas došlo i do zvaničnog sastanka sa saborskim zastupnikom Hodžićem. Čestitao mu je još jednom na odlučnosti, mudrosti i hrabrosti kao i okupljanju ljudi koji su doprinijeli izboru Armina Hodžića, kao predstavnika Bošnjaka, za saborskog zastupnika Republike Hrvatske.

Saborski zastupnik Hodžić obavijestio je ministra Konakovića o problemima s kojima se manjine suočavaju u Hrvatskoj s obzirom da, uz bošnjačku, u Saboru zastupa i albansku, crnogorsku, makedonsku i slovenačku nacionalnu manjinu.

Najavio je da će se u svom radu zalagati za unapređenje odnosa BiH i Hrvatske te predstavio aktivnosti koje se pripremaju u Hrvatskom saboru povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo