18°C
Mostar 23°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 21°C
Bihać 17°C

29.06.2024 / 14:23 Fudbal - Nekad sjajan igrač

'Zaboravljeni' Coutinho pred potpisom za klub, kraj karijere blizu?

'Zaboravljeni' Coutinho pred potpisom za klub, kraj karijere blizu?

Bivši brazilski as Phillipe Coutinho (32) čini se da lagano privodi svoju fudbalsku karijeru kraju, a sudeći prema posljednjim potezima koje pravi, fudbal očigledno igra za svoju dušu.

Coutinho je prošlu sezonu proveo u katarskom Al-Duhailu kao posuđen fudbaler Aston Ville.

Ovo ljeto Brazilac je odlučio da raskine ugovor sa Aston Villom, neće više ići na posudbe, a izabrao je i ime novog kluba.

Coutinho bi u narednim danima trebaio potpisati za brazilski Vasco i tako će se vratiti u svoju državu.

Upravo je Coutinho u Vascu počeo fudbalsku karijeru, a iz ovog brzailskog kluba u Evorpu se otisnuo 2008. godine još kao omladinac kada je potpisao za milanski Inter.

Nakon Intera nosio je dres Espanyola, a najbolje partije pružao je u Liverpoolu.

Transfer iz Liverpoola u Barcelonu 2018. godine bila je možda i greška koja je usporila njegovu karijeru.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fabrizio Romano (@fabriziorom)

Nakon Barcelone pokušao je u Bayernu, Aston Villi, išao je većinom na posudbe iz jednog u drugi klub, a sada je donio konačnu odluku.

Prema pisanjima pojedinih medija Coutinho bi trebao sa Vascom potpisati ugovor na dvije plus jednu godinu što znači da bi to mogao biti i kraj karijere tamo gdje je i sve počelo.

Bilo je govora o povratku u Evropu, nekoliko klubova je pokazalo interes, ali Brazilcu se očigledno ne vraća na Stari kontinent.

Za njegove usluge zainteresovani su bili Valencija, Villareal, Lazio, ali od toga nema ništa, po svemu sudeći Phillipe Coutinho se vraća u matični klub i svoj Brazil za koji je odigrao 68 utakmica i postigao 21 pogodak.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo