16°C
Mostar 22°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 17°C

28.06.2024 / 17:03 Ekonomija - Foto

Kamen-temeljac za izgradnju Poslovno-edukativnog centra MIZ Donji Vakuf

U okviru manifestacije "Dani Ajvatovice" danas je u Donjem Vakufu položen kamen temeljac za izgradnju poslovno-edukativnog centra MIZ Donji Vakuf.

„To će biti centar koji će u jednom segmentu imati ekonomsko poslovanje, a u drugom će to biti edukativni centar u kojem će se raditi na edukaciji naše omladine, a koji će biti i prostor susreta različitih društvenih skupina. Vrata će biti otvorena svima“, istakao je ovom prilikom muftija travnički dr. Ahmed Adilović.

Centar će se nalaziti nedaleko od same jezgre grada, odnosno same zgrade MIZ Donji Vakuf.

„Ovo područje je počelo da se urbanizira, te da se stvara jedna živost. Mi smo, hvala Bogu, počašćeni i podrškom Rijaseta, pa smo kupili zemljište koje nakon nas ostaje kao trajno dobro“, rekao je glavni imam MIZ Donji Vakuf Amir-ef. Čavak.

Kako je kazao, u narednom periodu sve učesnike projekta očekuje velik posao.

„Imamo dobar signal od strane državnog, kantonalnog i općinskog nivoa koji su obećali pomoći, a imamo već i najave podrške od naših prijatelja izvan Bosne i Hercegovine“, najavio je efendija Čavak.

Dovu je na kraju proučio muftija banjalučki, Ismail-ef. Smajlović, koji je, ujedno, danas bio imam/hatib na džuma-namazu u centralnoj gradskoj Baš džamiji u Donjem Vakufu.

Svečanosti je prisustvovao i načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić.

(Vijesti.ba/MINA)

Izdvajamo