29°C
Mostar 33°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 36°C
Bihać 28°C

27.06.2024 / 17:04 Fudbal - Zakazane provjere

Sarajevo otputovalo na pripreme u Sloveniju, na spisku nema Penarande

Nakon što je prvi dio priprema odrađen u Sarajevu, ekspedicija FK Sarajevo otputovala je u Sloveniju gdje će se nastaviti pripremati za narednu sezonu.

Ekipa FK Sarajevo otputovala je u Sloveniju na drugi dio priprema.

Na spisku trenera Zekića našli su se:

Đuričković, Matanović, Rogić, Soldo, Rockov, Jović, Oliveira, Kyeremeh, Čataković, Duraković, Guliashvili, Nurković, Anđušić, Mustafić, Mehmedović, Julardžija, Buljubašić, Beganović, Mujkić, Čelik, Tiro, Mušija, Đorđević, Ristić, Hamzić i Alajmović.

“Zadovoljan sam prvim dijelom priprema koje smo obavili u Sarajevu. Idemo u Sloveniju primarno kako bi igrali utakmice, jer to u Sarajevu nismo mogli. Ekipa koja putuje u Sloveniju pokazala je dobar odnos prema zahtjevima koje smo postavili pred njih i očekujem da još jače nastave u nastavku priprema. Za sada je ovo ekipa na koju računam”, poručio je trener Zekić.

U autobusu nije bilo mjesta za Penarandu, Traku, Mulalića i Tabakovića.

Fudbaleri Sarajeva će od sutra početi sa treninzima u slovenkom Roglu gdje će ostati sedam dana. U Sloveniji su u planu tri utakmice.

Prva je već u četvrtka protiv Ute Arad, a u petak slijedi znatno izazovniji duel, odnosno okršaj sa slavnim ukrajinskim timom. Shaktharom iz Donetska.

Generalna proba za novu sezonu je duel sa Olimpijom 3. jula. Poslije toga slijedi povratak u BiH i posljednje pripreme za takmičarske utakmice.

Novu takmičarsku godinu Sarajevo počinje u dalekom Kazahstanu gdje će 11. jula gostovati Aktobeu u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Konfernecijsku ligu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo