11°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 20°C
Bihać 18°C

27.06.2024 / 08:24 Kultura - KUD 'Lola' organizator

3. Internacionalni festival folklora Sarajevo 2024. godine od 17. jula

3. Internacionalni festival folklora Sarajevo 2024. godine od 17. jula
KUD Lola

Kulturno-umjetničko društvo “Lola” organizator je trećeg izdanja Internacionalnog festivala folklora u Sarajevu. Festival će se održati od 17. do 21. jula ove godine, a okupit će preko 450 učesnika u glavnom gradu.

Ovaj festival iz godine u godinu okuplja sve više učesnika i njegov cilj je slavljenje različitosti među tradicijama, kao i stvaranje mosta koji povezuje različite kulture u Sarajevu kao epicentru događaja. Tokom trajanja festivala, učesnici će imati priliku upoznati se sa čarima i ljepotama koje Sarajevo pruža i družiti se sa mladima koji dijele istu ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti, dok će publika uživati u bogatstvu tradicionalne nošnje, muzike i igre.

Ponosni smo što će Sarajevo i ove godine zasjati u bojama i zvucima tradicije. Pridružite se i budite dio najljepše priče ovoga ljeta u glavnom gradu!

Internacionalni festival folklora Sarajevo po prvi put je održan 2022. godine. Tada je okupio više od 300 učesnika koji su dolazili iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Poljske.

Ove godine nastupit će ukupno 14 kulturno-umjetničkih društava sa preko 450 učesnika i to iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Hrvatske, Crne Gore i Sjevernog Kipra. Festivalske aktivnosti raspoređene su kroz tri dana i to četvrtak, petak i subotu 18., 19., i 20. juli na tri različite lokacije u gradu. Zvaničnim koncertima prethodit će i različite aktivnosti poput defilea gradom, flash moba i sl.

Sve zvanične informacije mogu se ispratiti na profilima festivala na Facebooku i Instagramu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo