22°C
Mostar 32°C
Tuzla 28°C
Banja Luka 29°C
Bihać 27°C

26.06.2024 / 20:00 Crna hronika - Sarajevo

Poznati inicijali uhapšenih u akciji FUP-a, pogledajte privođenja

Dana, 26.06.2024. godine, policijski službenici FUP-a su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, realizovali operativno-taktičku akciju kodnog naziva „Omerta“ na području Kantona Sarajevo, vezano za dokumentovanje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 2 Krivičnog Zakona FBiH.

Na osnovu Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu izvršen je pretres na deset lokacija, te je slobode lišeno sedam lica inicijala M.H. (1992), D.H. (1998), S.H. (1989), E.D. (2002), M.M. (2003), R.G. (1975) i M.K (1983) zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenog krivičnog djela, prilikom pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, telefoni, sim kartice, te novac, putnička motorna vozila koja su korištena prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa navedenim krivičnim djelom.

Navedena lica se sumnjiče da su djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Kantona Sarajevo, duži vremenski period, nabavljala opojnu drogu na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Navedena lica će biti kriminalistički obrađena u prostorijama Federalne uprave policije, te predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju provoditi daljnje aktivnosti na navedenom predmetu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo