26.06.2024 / 16:09 Fudbal - Veliki dan

Rođendan FK Velež: 102 godine prkosa, ljubavi i ponosa

Rođendan FK Velež: 102 godine prkosa, ljubavi i ponosa
Foto:; FK Velež

Na 102. godišnjicu Fudbalskog kluba Velež Mostar, isprepleteni smo sjećanjima na prošlost i nadama za budućnost, stoji u objavi kluba sa Neretve povodom rođendana Rođenih.

"Danas, srce Mostara bije jače nego ikad, jer slavimo 102. rođendan našeg voljenog Kluba.

Naša ljubav prema Veležu ne poznaje granice. Ona je most koji spaja prošlost, sadašnjost i budućnost.

Sretan 102. rođendan, Starče! #musvdg

Posted by FK Velež Mostar on Wednesday, June 26, 2024

Kao svjetionik našeg grada, Velež je više od kluba – simbol je zajedništva, strasti i neumornog truda.

Koraci naših legendi još uvijek odzvanjaju na travnjaku stadiona, podsjećajući nas na veličanstvene trenutke i herojske pobjede i oni su inspiracija mladim igračima da sanjaju velike snove i da dosegnu zvijezde. Svaki dribling i gol uklesani su u naša srca i pamćenje.

Svaki dan, a danas posebno, osjećamo snagu našeg jedinstva, jer Velež nas je naučio da zajedno možemo ostvariti nemoguće. Od prvih koraka na zelenom terenu do danas, Veležove legende kroz 102. godine djelovanja ispisale su historiju fudbala ne samo Mostara, nego Bosne i Hercegovine i regiona.

Zato se danas trebamo prisjetiti i najvažnijih godina naše historije a to su tri trofeja. U sezonama 1980/81 i 1985/86 Rođeni su dva puta bili osvajači Kup maršala Tita a prije tri godine bili smo osvajači Kupa Bosne i Hercegovine.

Najdraži naš Starče, neka svaka lopta koja dotakne travu stadiona bude poziv na nova dostignuća, na nove snove koje ćemo ostvariti zajedno. Neka naše navijačko srce neumorno kuca u ritmu Veležovih boja, uvijek spremno da podrži naše heroje u svakoj utakmici i izazovu.

Sretan rođendan, dragi naš Veležu! Neka naša ljubav prema tebi bude vječna kao što su i tvoji uspjesi. Neka sljedećih 102 godine budu ispunjene još većim radostima, još većim uspjesima i još jačim povezivanjem svih nas koji te volimo.

Živio, Velež!", poručili su iz kluba sa Neretve. 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo