26.06.2024 / 11:05 Fudbal - Ispali sa EP

Srpski mediji: 'Srce, glava i ona stvar dolje, koju očigledno mi nemamo'

Srpski mediji: 'Srce, glava i ona stvar dolje, koju očigledno mi nemamo'
Foto: UEFA

Reprezentacija Srbije oprostila se od Evropskog prvenstva u Njemačkoj, nakon što je u grupi C zauzela posljednje mjesto s dva osvojena boda iz dvoboja protiv Engleske (0:1), Slovenije (1:1) i Danske (0:0).

Dan nakon ispadanja iz takmičenja, srpski mediji analiziraju šta se desilo.

"Ovo je peti put zaredom da je ova zemlja, zvala se ona Srbija ili Srbija i Crna Gora završila svoje takmičenje poslije grupne faze. Istina je da se Srbija poslije 24 godine plasirala na Evropsko prvenstvo, ali je na njemu razočarala", navodi B92 u tekstu pod naslovom "Srbija bez glave i repa".

"Jedna stvar se poremetila u timu"

"Zašto smo ispali s Eura? Odgovor je jednostavan - jedna stvar se poremetila u timu! Vojska nije vjerovala generalu! Ovo je surova istina", naslov je teksta na Kuriru

"Na travnatoj podlozi svi su vidjeli sve: izuzetno loša ofenziva, mnogo lutanja u timu, previše promjena, krajnje upitna taktika... Ono što se nije vidjelo, a predstavlja jak utisak poslije 15 dana provedenih s fudbalerima i stručnim štabom Srbije u Augsburgu je gubitak povjerenja.

Naime, analizirajući treninge, utakmice i izjave fudbalera dolazimo do toga da oni kao tim, ali i pojedinci nisu više imali povjerenja u selektora i ono što on radi! Nije više to bilo - 100 postotno povjerenje da su njegove odluke ispravne i da mogu staviti "ruku u vatru". Atmosfera između igrača bila je na najvišem nivou, odnos sa selektorom također nije bio upitan, ali izgubila se vjera u ono što Stojković radi", ističe se.

"Vrijedimo više, ali ne zaslužujemo"

"Vrijedimo više, ali ne zaslužujemo", piše sportal.blic.rs i dodaje: "Tri utakmice, dva boda, jedan gol. Nedovoljno za više od posljednjeg mjesta u grupi C, iza Engleske, Danske i Slovenije. Dovoljno da se koferi spakiraju, odjave sobe u hotelu Maksimilijan u istoimenoj ulici u Augsburgu i bukira prvi let za Beograd. I da se, po ko zna koji put, razočara cijela nacija."

"Srce, glava i ona stvar dolje, koju očigledno mi nemamo", naslov je Telegrafa u analizi napravljenog.

"Nikad manja očekivanja, a opet nikad veće razočaranje. Još jedna nada, još jedan san, ali i još jedan neuspjeh. Tako nekako bi se mogla opisati kampanja fudbalera Srbije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje će otići svojoj kući nakon samo tri utakmice, nakon grupne faze.

Ovaj turnir u Njemačkoj je vjerovatno još jednom pokazao dvije određene stvari. Jedna je to da smo daleko od fudbalske kreme, a drugo je to da će navijači, narod naše zemlje, uvijek, ali uvijek bodriti svoje, pa čak i kad znaju da situacija nije najbolja", navodi se.


(Vijesti.ba / Index)

Izdvajamo