22°C
Mostar 32°C
Tuzla 28°C
Banja Luka 29°C
Bihać 27°C

26.06.2024 / 10:52 Crna hronika - Naselje Debeljaci

Voz udario ženu u Banjaluci, poznati detalji nesreće

Voz udario ženu u Banjaluci, poznati detalji nesreće
Ilustracija / pexels

Voz je jutros u banjalučkom naselju Debeljaci udario ženu, saznaju "Nezavisne novine".

Nesreća se desila oko 9.35, nakon čega je žena prevezena u Univerzitetski klinički centra Republike Srpske.


Žena bila na pruzi, mašinovođa uzalud kočio


Mašinovođa je uvidjevši ženu kako prelazi prugu u Banjaluci, postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost nezgoda i vanredni događaj nije mogao izbjeći.

Potvrđeno je to za "Nezavisne novine" iz "Željeznica Republike Srpske", odakle su dodali da se to dogodilo danas u 9.30 na otvorenoj pruzi između željezničkih stanica Čelinac i Vrbanja.

"Došlo je do vanrednog događaja u kome je putnički voz koji je saobraćao na relaciji Doboj - Banjaluka, naletio na žensku osobu, koja se u tom trenutku nalazila na kolosijeku", rečeno je za "Nezavisne novine" iz "Željeznica Republike Srpske".

Na lice mjesta izašle su nadležne službe Hitne pomoći, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje "Željeznica RS".

"Uviđaj je u toku, a lice koje je povrijeđeno u ovom vanrednom događaju odvezeno je ambulatnim kolima Službe hitne pomoći Banjaluka", navele su "Željeznice Republike Srpske".

"Željeznice Republike Srpske" apeluju i upozoravaju građane na obavezno poštovanje propisa, zabranu hodanja prugom i zadržavanja na kolosijecima, kao i na obavezno poštovanje zabrane prelaska pruge na mjestima gdje to nije dozvoljeno.

"Željeznička pruga prelazi se isključivo na mjestima gdje je to dozvoljeno i predviđeno. Pješaci, kao i svi drugi učesnici u saobraćaju su u obavezi da poštuju signalizaciju i znakove upozorenja kraj pruge, te da se ne kreću po pruzi. Samo poštovanjem propisa, signalizacije i upozorenja, odgovornošću prema sebi i drugima, mogu se spriječiti nesreće i sačuvati ljudski životi", poručuju iz "Željeznica Republike Srpske".

Povrijeđena žena je prevezena u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i u toku je dijagnostika njenog zdravstvenog stanja.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo