25.06.2024 / 12:41 Obrazovanje - Novac osiguran

Vlada Brčko distrikta zaposliće od naredne školske godine novih 60 asistenata u nastavi

Vlada Brčko distrikta zaposliće od naredne školske godine novih 60 asistenata u nastavi
Ilustracija

Vlada Brčko distrikta putem Odjeljenja za obrazovanje zaposliće od naredne školske godine novih 60 asistenata u nastavi.

 

Šef odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Zoran Bulatović rekao je da je novac za ove namjene osiguran u ovogodišnjem rebalansu budžeta, a cijeli postupak je bio neophodan usljed povećanog broja učenika kojima je potrebna asistencija u nastavi.

- Imamo 330 djece kojoj je potrebna asistencija prilikom nastave i koja su kategorisana uzimajući u obzir i djecu iz vrtića te nam je potrebno novih šesdeset asistenata za što će nam na mjesečnom nivou trebati oko 200 hiljada KM - rekao je Bulatović dodajući da će se na ovaj način kvalitetno riješiti radno-pravni status radnika u nastavi.

Ističe da je sigurno da je proces stručne podrške učenicima s poteškoćama u razvoju vrlo važan kako bi se vrtićkoj grupi i osnovcima, a time i i njihovim roditeljima pružila podrška u lakšem i potpunijem savladavanju nastavnih planova i programa kroz trajan sistemski način, zaključio je šef Odjeljenja Zoran Bulatović.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo