10°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

25.06.2024 / 10:25 Ostali sportovi - Uhapšeni otac i sin

Spriječen pokušaj ucjene porodice Schumacher: Tražili 15 miliona eura

Spriječen pokušaj ucjene porodice Schumacher: Tražili 15 miliona eura
Foto: Sky News

Dvojica kriminalaca su pokušala iznuditi veliku svotu novca od porodice Michaela Schumachera, ali su uhapšeni prije primopredaje novca, saopćilo je tužilaštvo u zapadnonjemačkom Wuppertalu.

"Dvojica osumnjičenih iz Wuppertala su porodicu Michaela Schumachera htjeli ucijeniti za velike svotu novca, tvrdeći da su posjedu materijala za koji porodica ne želi da se objavi", saopćilo je tužilaštvo u Wuppertalu.

Osumnjičeni, koji su uhapšeni još prošle sedmice, zaprijetili su da će, ako porodica ne isplati novac, materijale objaviti na darknetu, skrivenoj razini interneta. Riječ je o ocu (53) i sinu (30) kojima je već izrečena uvjetna kazna zbog drugog kaznenog djela. Dnevnik Bild navodi kako su osumnjičeni od porodice Schumacher željeli iznuditi 15 miliona eura.

U saopćenju tužilaštva se navodi kako su istražitelji do osumnjičenih došli korištenjem "tehničkih mjera" kojima je otkriveno otkuda počinitelji djeluju. Godine 2017. već se dogodio pokušaj ucjene porodice Schumacher, a tada je na uvjetnu kaznu osuđen jedan 25-godišnjak.

Bivši višestruki svjetski prvak Formule 1 Michael Schumacher zadobio je teške ozljede glave na skijanju 2013. i od tada se vrlo malo zna o njegovu zdravstvenom stanju Porodica snažno brani njegovu privatnost.

(Vijesti.ba/HINA)

Izdvajamo