25.06.2024 / 07:33 Fudbal - Selektor Hrvatske

Dalić o sudijama: Ja stalno govorim da smo mali i da smo sami, ali sve je to u vjetar

Dalić o sudijama: Ja stalno govorim da smo mali i da smo sami, ali sve je to u vjetar
Foto: Agencije
Hrvatska je sinoć remizirala s Italijom 1:1 u posljednjem kolu grupe B Evropskog prvenstva te je tako završila na trećem mjestu u grupi s dva osvojena boda i samo u teoriji ima nadu za prolazak u osminu finala.

Vodila je Hrvatska od 55. minute golom Luke Modrića, ali u osmoj minuti sudijske nadoknade, odnosno u zadnjem napadu na utakmici, Mattia Zaccagni šokirao je ekipu Zlatka Dalića i zabio za prolazak Italije.

"Baš boli, baš boli i boljet će još dugo. Nije lako, ali kad sve pogledamo, negdje ti da, negdje ti uzme. Oni penali koje smo prolazili, neke teške utakmice i sad je onda valjda 1:1. Znali smo uživati u pobjedama, moramo se znati ponašati i u ovim teškim trenucima. Ja sam isključivi krivac što nismo prošli grupu. To sam ja kriv. Mogu pohvaliti igrače, mučili su se i trudili ovih mjesec dana. Nije nas išlo i to je to", počeo je Dalić na press konferenciji.

"Luka je promašio penal pa je zabio još ljepši gol. Bio je umoran, potrošio se tih 80 minuta i to je bio jedini razlog njegovog izlaska iz igre. Trebalo je trke, pokretljivosti, a Modrić se potrošio", dodao je.

Dalić je dodao da je sudac utjecao na rezultat.

"Ne znam gdje je našao osam minuta uopće... Ali, ja govorim to pet godina, da smo mi mali za njih i da se borimo sami. Ali, šta god govorim, govorim u vjetar i ispadam smiješan. Ne može biti osam minuta nadoknade, zbog čega? Faul, prekidi?

Neću tražiti alibi u sucu. Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije, sad smo dobili gol u 98. minuti i moram gledati nas, ali mi je žao da Hrvatsku ne priznaju i ne poštuju. Mi igramo u 15 sati, je li igrala Francuska? Njemačka? Portugal? Engleska? To je to. Maroko u Kataru u 13 sati, to je tako", rekao je Dalić.

"Mi se borimo sami. Samo se želim zahvaliti igračima na trudu i muci, nije ovo bio naš turnir. Hvala i navijačima, sto hiljada ih je došlo i na to smo ponosni. Razlog ispadanja ću tražiti u nama, ne možeš gol primiti u 98. minuti. Moraš leći na loptu, ne dati im da ispucaju... To je to.

Čestitam svojim igračima na borbi. Naš plan je bio da prvo poluvrijeme pokušamo s kontrolom igre ne dozvoliti protivniku gol jer nas je gol prelomio i protiv Španije i protiv Albanije. U drugom poluvremenu smo krenuli na rizik, koji nam se isplatio. Napravili smo sve po planu, ali nažalost, 98. minuta...i kazni nas", završio je selektor Hrvatske.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo