24.06.2024 / 19:35 Fudbal - EURO '24

Njemačka policija: Spriječili smo ulazak više od 50 huligana u zemlju

Njemačka policija: Spriječili smo ulazak više od 50 huligana u zemlju
Foto: Sky News

Njemačka policija blokirala je 2300 ilegalnih ulazaka u zemlju tokom aktuelnog Evropskog prevenstva, rekao je danas glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova za list Kölner Stadt-Anzeiger.

Ministrica unutrašnjih poslova Nancy Faeser u intervjuu za novine rekla je da je u posljednje dvije sedmice provedeno više od 400 naloga za hapšenja i da je 50 huligana spriječeno ući u zemlju. Prvenstvo je počelo 14. juna, a finale se igra 14. jula.

"Ovo pokazuje da je dobra stvar što provodimo provjere na granicama prema Danskoj, zemljama Beneluksa i Francuskoj tokom prvenstva", rekla je Faeser za list. Provjere će se nastaviti do 19. jula, ovisno o situaciji. Faeser je operaciju opisala kao "veliki napor" savezne policije i policije u saveznim pokrajinama.

Prema ministarstvu unutrašnjih poslova, 22.000 saveznih policajaca raspoređeno je da nadziru granice, zračne luke i željezničke postaje. Faeser je rekla kako je njezino viđenje turnira izuzetno pozitivno. "Moj je dojam da se fudbalski fanovi iz cijele Evrope ovdje osjećaju vrlo sretno", rekla je ministrica.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo