19°C
Mostar 25°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 24°C
Bihać 19°C

24.06.2024 / 15:41 Fudbal - Braća blizanci

Veliki interes inostranih klubova za Davuda i Vedada Alibašića

Veliki interes inostranih klubova za Davuda i Vedada Alibašića
Davud i Vedad Alibašić (Foto: Vijesti.ba)

Braća blizanci, Davud i Vedad Alibašić na pragu su profesionalne fudbalske karijere. Kroz naredne sedmice očekuje se da potpišu profesionalne ugovore, a već su prošli sve omladinske pogone FK Željezničara.

Osim matičnog kluba, ponude stižu i iz inostranstva, što smo danas slučajno saznali zatekavši ih u jednom sarajevskom restoranu sa menažderom Nedžadom Aljićem i predstavnicima jednog inostranog kluba.

“U pitanju su momci koji su 2005. godište. Davud igra na poziciji špica, a Vedad je golman. Obojica su karijere započeli u ekipi Šampion Junior, a u Željezničaru su od 2015. Godine”, kaže nam Aljić i dodaje da za njih imaju konkretne ponude od nekoliko klubova.

“Ovih dana očekujemo da se okonča inostrani transfer ili da potpišu profesionalne ugovore sa Željezničarom”, kaže njihov menadžer te dodaje da u ovoj fazi o imenima zainteresovanih klubova ne može govoriti, već da će se više o svemu znati u narednim danima.

“Davud je pred kraj sezone eksplodirao. Zabio je golove Zvezdi, Partizanu i Osijeku na Zlatiboru, dok je Vedad branio kao da iza sebe ima 100 utakmice", rekao je Aljić.

Davud i Vedad su nam rekli da je njihova želja “neki klub gdje će se razviti onako kako treba.

“O Željezničaru mislimo sve najljepše, to je naš klub", izjavila su braća Alibašić.

Davud svog fudbalskog uzora vidi u Messiju i smatra da će Španija osvojiti Euro, dok Vedad simpatiše Neuera uz reprezentaciju Njemačke.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo