24.06.2024 / 10:18 Fudbal - Jerko Leko

Bivši igrač Hrvatske otkrio da li dolazi u Velež: 'Pričao sam s predsjednikom...'

Bivši igrač Hrvatske otkrio da li dolazi u Velež: 'Pričao sam s predsjednikom...'
Nakon što je Dean Klafurić iznenada napustio mostarski Velež pred sami početak priprema, pozicija trenera prvog tima Rođenih ostala je upražnjena.

Odmah nakon toga u medijima se pojavilo dosta imena koja bi mogla preuzeti mostarski klub uoči nastupa u Evropi, a jedno od njih je bio i Jerko Leko.

Bivši reprezentativac Hrvatske i dugogodišnji član zagrebačkog Dinama, otkrio je za hrvatske medije da li preuzima Velež.

"Ne želim raditi u atmosferi gdje se prebrojavaju krvna zrnca. Velež i njihov predsjednik su mi izgledali puno ozbiljnije na razgovoru, ali dole ipak politika puno toga odlučuje. U Veležu sam želio napraviti sportski iskorak u svojoj trenerskoj karijeri, ali na ovaj način to nema smisla, pa se povlačim kao kandidat za tu poziciju", poručio je Leko za 24 sata.

Podsjetimo, Leko je dobio poziv Veleža, bio prva i jedina opcija za preuzimanje trenerske funkcije u tom klubu, ali su protiv toga bili njihovi navijači.

Čelnici Veleža su potom poručili Leki da se strpi dan-dva, ali hrvatski trener je sam odustao od te funkcije, te se trenerski nastavlja razvijati u Jarunu i Prvoj NL.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo