20.06.2024 / 20:14 Fudbal - EURO 2024

Komplikacije za grupu Srbije i Slovenije: Danska i Engleska remizirale 1-1

Komplikacije za grupu Srbije i Slovenije: Danska i Engleska remizirale 1-1
Foto: Facebook
Engleska i Danska odigrale su 1:1 u drugoj utakmici grupe C na Evropskom prvenstvu. Za Englesku je zabio Harry Kane u 18. minuti, a za Dansku Morten Hjulmand u 34. minuti. Ovaj rezultat odgovara reprezentacijama Slovenije i Srbije, koje još uvijek mogu proći u drugi krug.

Obje ekipe su krenule čvrsto i na početku nije bilo velikih prilika. Iz prve su Englezi odmah poveli 1:0. Harry Kane je bio strijelac. Danski bek Victor Kristiansen izgubio je loptu uz aut-liniju na svojoj polovini. Prikrao mu se iza leđa Kyle Walker i sjurio po desnoj strani. Odigrao je dodavanje u sredinu, a lopta se izodbijala na nogu Kanea, koji je pogodio s par metara za 0:1, piše Index.

Danska je počela igrati puno bolje i hrabrije prema naprijed. Nagrada je stigla u 34. minuti, kad je zabio Morten Hjulmand. Kane je loše izbio jednu loptu koja je došla do danskog veznjaka. On je potegnuo s 30 metara. Lopta je ušla u gol od stative nakon snažnog i preciznog udarca. Baš ništa nije mogao napraviti golman Jordan Pickford.

U nastavku utakmice imala je svaka ekipa svojih šansi. Najbliže pogotku bio je Phil Foden u 56. minuti, kad je pogodio stativu. Igrač utakmice Pierre-Emile Hojbjerg imao je nekoliko dobrih pokušaja iz daljine, ali ekipe su se na kraju morale zadovoljiti podjelom bodova.

Srbija i Slovenija remizirale su ranije istim rezultatom - 1:1 - i situacija u grupi C je takva da svi još mogu proći u osminu finala. Engleska u posljednjem kolu igra protiv Slovenije, a Danska protiv Srbije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo