20.06.2024 / 15:57 Fudbal - Malonogometni turnir

Sarajevski tim 'Ćevabdžinica Sarajka Lukavac' osvojio FIS Gol, Bašović najbolji igrač

Dvije sedmice vrhunskih poteza, pogodaka, ubjedljivih pobjeda, preokreta, druženja i poštovanja završeno je sinoćnjim finalnim duelom između ekipa Ćevabdžinica Sarajka Lukavac i Easy Bites.

 

Za mnoge, ovo je možda neočekivano finale, s obzirom na to da je bilo drugih favorita za osvajanje ovogodišnjeg Fis Gola, ali svi oni koji su pratili turnir saglasni su u tome da su ove dvije ekipe igrale najbolje, najljepše i očito najefikasnije, za gol više, što im je na kraju i donijelo plasman u finale, te je ekipa Ćevabdžinica Sarajka Lukavac na kraju slavila pobjedu rezultatom 4:1.

Tako je Ćevabdžinica Sarajka Lukavac osvojila svoj prvi Fis Gol i u trajno vlasništvo dobila vrijedan pehar, kao i prelazni pehar, kojeg će donijeti sljedeće godine, a vjerujemo da će se potruditi i da još jednu godinu ostane u njihovom vlasništvu.

Najbolji igrač turnira je Eldar Bašović.

Organizatori turnira su se pobrinuli da sve u protekle dvije sedmice prođe besprijekorno, ali to ne bi uspjeli bez sjajne publike, koja je tokom trajanja turnira u velikom broju posjećivala utakmice i bodrila sve igrače, kako u dječjoj konkurenciji tako i u veteranskoj, ali i seniorskoj.

Dvojica velikih humanista Almin Dolović i Amil Alić učestvovali su u humanitarnoj aukciji dresova FK Željezničar i FK Sarajevo. Tako je dres Sarajeva, sa potpisom svih igrača, otišao u ruke Almina Dolovića za 1.000 KM, dok je Alić za dres Željezničara dao ponudu od 500 KM. Ovaj sakupljeni iznos, te iznos iz donacijske kutije od 620 KM, koja je stajala svih 14 dana trajanja Fis Gola, bit će uplaćen u Fond za liječenje oboljelih bh. građana Udruženja Pomozi.ba

Spomenimo i to da su se Jasmin Ligata i Mirza Seferagić, najbolji strijelci turnira u veteranskoj i seniorskoj kategoriji, odrekli svojih nagrada od po 100 KM, tako što su novac ubacili u donacijsku kutiju, a dio od nagrade za treće mjesto, donirali su i igrači ekipe „Babaroga“.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo