19.06.2024 / 21:55 Fudbal - Selektor Hrvatske

Dalić: Nije lako primiti gol u nadoknadi, ali znamo kako protiv Italije

Dalić: Nije lako primiti gol u nadoknadi, ali znamo kako protiv Italije
Foto: EURO
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić bio je razočaran nakon što je njegova reprezentacija danas u Hamburgu remizirala sa Albanijom rezultatom 2:2.

Albanci su na poluvremenu vodili sa 1:0, ali je Hrvatska u nastavku preokrenula sa dva brza gola. Na kraju, u posljednjim trenucima susreta, šok za Hrvatsku i pogodak za veliko slavlje Albanije.

"Nije lako, jako teška utakmica. Drugo poluvrijeme se pokidamo, dajemo sve od sebe i onda u nadoknadi vremena primimo gol. Vrlo nezgodno. Prvo poluvrijeme je bilo jako loše, protivnik daje gol, dobije energiju, fanatičnost, borbenost. Ali, drugi dio nas ohrabruje, idemo na Italiju", rekao je Dalić, te potom prokomentarisao gol Albanije kojim je Hrvatska ostala bez pobjede.

"Pogodak se mogao spriječiti. Držiš protivnika visoko, dobar presing, i onda u zadnjih pet minuta se sve okrene. Dali su nam gol iz kontranapada, imali smo dosta problema, hrvali smo se. Teško je kad primiš gol u zadnjoj minuti, ali smo još uvijek u igri. Sad imamo par dana do Italije, napravit ćemo sve da prođemo dalje".

O pristupu fudbalera Hrvatske, koji su mnogi kritikovali:

"Ne mogu reći da neko nije htio, protivnik da gol, zatvori se, jednostavno nije išlo, sve je bilo presporo, pretromo, iako smo drugo poluvrijeme odigrali puno bolje. To je bilo dobro, to je način i tako trebamo protiv Italije. Bez potrebe se povlačimo, nestalo nam je snage", zaključio je Dalić.

U posljednjem kolu grupe B, Hrvatska će igrati protiv Italije gdje će joj odgovarati samo pobjeda ukoliko želi proći u drugi krug.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo