14°C
Mostar 26°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C

17.06.2024 / 22:23 Fudbal - FK Velež

Rođeni krenuli s pripremama, igrači o odlasku Klafurića

Rođeni krenuli s pripremama, igrači o odlasku Klafurića
Foto: FK Velež

FK Velež iz Mostara danas je ostao bez šefa stručnog štaba Deana Klafurića. Ipak, kako je to bilo i planirano, danas su prozivkom i prvim treningom zvanično počele pripreme Rođenih.

 

Najbolji igrač Veleža u prošloj sezoni Ante Hrkač, prokomentarisao je odlazak Klafurića.

- Sigurno veliki šok za nas sve. Niko nije znao da će doći do ovoga. Išli smo ka tome da idemo u nove pripreme. Dočekala nas je ta vijest, ali mi moramo dalje da radimo i da se pripremamo za Evropu i prvenstvo, i idemo u tom pravcu još jače ka svom cilju, rekao je Hrkač.

Najbolji strijelac Rođenih Nermin Haskić kaže da su očekivali da će zajedno početi pripreme te da nije na igračima da komentsrišu šta se desilo s Klafurićem već da se skoncentrišu na pripreme.

- Znamo šta nas čeka, vidjeli smo i ko su mogući protivnici u Evropi. Naše je samo da se skoncentrišemo na to. Ekipa je takva da je znam da neće biti nikakvih problema. Žao mi je, moramo to što prije da zaboravimo jer moramo misliti na Klub, moramo misliti na ambicije u narednoj sezoni.

Prvom treningu prisustvovala su i dva nova fudbalera Rođenih, Tonći Mujan i Karlo Išasegi, te povratnici sa posudbi Adin Bajrić, Harun Abaza i Faris Ribić, dok će se Osman Hadžikić i Aref Gholami zbog nastupa za reprezentaciju treninzima priključiti ove sedmice.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo