17.06.2024 / 09:56 Fudbal - Šta je rekao Tadić

U potrazi za klikovima: Novinari prave raskol u reprezentaciji Srbije, koga će optužiti?

U potrazi za klikovima: Novinari prave raskol u reprezentaciji Srbije, koga će optužiti?
Foto: YouTube/Ilustracija
Fudbalska reprezentacija Srbije otvorila je nastup na Evropskom prvenstvu porazom od Engleske rezultatom 1:0.

Ono što je iznenadilo kompletnu fudbalsku javnost jeste odluka selektora Dragana Stojkovića da na klupi ostavi iskusnog Dušana Tadića, kapitena i ponajboljeg fudbalera ovog tima.

Tadić je na terenu proveo tek posljednjih 30-ak minuta, a nakon utakmice je dao izjavu u kojoj je za sebe rekao da se smatra najspremnijim igračem ekipe i da je, prema njegovom mišljenju, trebao biti starter. To se može čuti i na videu.

Međutim, srbijanski mediji su njegovu izjavu prenijeli na malo drugačiji način. 

"Teško sam prihvatio odluku, ipak je to Engleska. Mislim da sam najbolji igrač ovog tima, lider sam, kapiten, bez lažne skromnosti. Mislim da sam trebao početi. Nisam očekivao da ću biti na klupi, ali prihvatio sam odluku. Smatram ipak da bih bio bolji da sam igrao 90 minuta. Ali, ako šef kaže da igram 30, igrat ću toliko. Sve za kolektiv", navodno glase Tadićeve riječi, iako je jasno da je rekao drugačije.

Nešto kasnije, Stojkovića su na press konferenciji upitali da prokomentariše Tadićevu izjavu. S obzirom da je do tog trenutka nije čuo, novinari su mu prenijeli Tadićeve riječi koje zapravo nije ni izgovorio, a one se selektoru nisu dopale.

"Uh, to nikako nije dobro ako je to rekao. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga. Želio sam Tadića sa svježim nogama u drugih 45 minuta i jedino je to razlog, ništa više", odgovorio je Stojković.

U Srbiji tradicionalno imaju običaj tražiti krivce za lošu atmosferu unutar tima na raznim mjestima, ali možda bi se trebali zapitati da li zapravo sabotiraju sami sebe?

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo