14.06.2024 / 17:19 Fudbal - Zvanično

Nuri Şahin novi trener Borussije Dortmund

Nuri Şahin novi trener Borussije Dortmund
Foto: X
Iz Borrusije Dortmund jučer je stigla neočekivana vijest. Edin Terzić napustio je klupu finalista Lige prvaka i posljednja utakmica na mjestu glavnog trenera Žuto-crnih bila mu je upravo to finale na Wembleyju koje je dobio Real Madrid.

Terzićev nasljednik će biti 35-godišnji Nuri Şahin. Dortmundski klub danas je to zvanično potvrdio.


Ovaj 35-godišnjak, koji je u karijeri odigrao ukupno 274 utakmice za Crno-žute, dobit će ugovor do 30. juna 2027. godine.

Do sada je 35-godišnji Turčin bio trener turskog Antalyaspora, s kojim je u 92 utakmice ostvario 38 pobjeda, 23 neriješena rezultata i 31 poraz, a od početka ove godine bio je Terzićev pomoćnik na klupi Crno-žutih.

Nuri Şahin je dospio u svjetske medije već sa 16 godina kada su ga proglasili čudom od djeteta, a šest godina kasnije osvojio je bundesligaški naslov i kasnije dodao još dva njemačka superkupa i jedan kup. Pod palicom Jürgen Kloppa igrao je 2013. finale Lige prvaka u kojem ih je porazio Bayern.

Odličnim igrama zaslužio je poziv Real Madrida koji ga je doveo za deset miliona eura, ali tamo se baš i nije naigrao. Kasnije je visio po posudbama u Liverpoolu i ponovno Borussiji, u koju se vratio 2014. godine. Nakon 36 utakmica u dresu Werdera otišao je u Antalyaspor gdje je i završio igračku karijeru te započeo onu trenersku. Za tursku fudbalsku reprezentaciju je u 52 utakmice zabio dva pogotka.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo