14.06.2024 / 15:32 Fudbal - Goražde

Memorijalni fudbalski turnir veterana 'Almir Raščić – Raša' 22. i 23. juna

Memorijalni fudbalski turnir veterana 'Almir Raščić – Raša' 22. i 23. juna
Foto: FENA

Organizacioni odbor prvog Memorijalnog fudbalskog turnira „ Almir Raščić Raša“ na današnjoj pres-konferenciji predstavio je program turnira koji će se u znak sjećanja na bivšeg fudbalera, koji je ubijen u januaru prošle godine, održati 22. i 23. juna u Goraždu.

Na turniru učestvuju veterani klubova u kojima je Raščić igrao, a riječ je o klubovima Goražde, Željezničar, Velež i Čelik.

Turnir će početi u subotu, 22. juna, u 12 sati susretom ekipa veterena fudbalskih kubova Goražde i Željezničar, dok je ceremonija otvaranja turnira planirana u 14 sat. Odmah potom od 15 sati će uslijediti i susret timova veterana Veleža i Čelika.

Prvog dana učesnici će posjetiti mezar rahmetli Almira Raščića i na taj način pokazati da sjećanje na tog istinskog sportistu živi u srcima brojnih prijatelja.

Drugog dana turnira, 23. juna, utakmica za treće mjesto odigrat će se u 13, a za prvo mjesto u 15 sati, nakon čega će usliijediti ceremonija dodjele priznanja ekipama i zatvaranje turnira.

Almirov brat Admir Raščić na pres-konferenciji zahvalio se organizatorima i svima koji na bilo koji način daju podršku organizaciji ove manifestacije.

- Podrška je zaista velika, brojni prijatelji izražavaju je na razne načine što svjedoči koliko je naš Raša bio poznat, poštovan i voljen. Znamo koliko je Raša volio svoj grad i zato ovo nije samo sjećanje porodice i prijatelja najbližih, ovo je sjećanje cijelog grada - kazao je Admir Raščić.

Alen Ćulov, Almirov prijatelj, izrazio je uvjerenje da će prvi memorijalni turnir koji nosi ime Almira Raščića biti izuzetan sportski događaj koji organizuju njegovi prijatelji ali uz koji su i brojni građanke i građani Goražda i poštovaoci iz drugih gradova Bosne i Herecegovine.

- Mi ćemo sve učiniti da se turnir pamti kao što i mi, sa sjetom i ponosom čuvamo sjećanje na Almira - kazao je Ćulov.

Almir Raščić preminuo je 23. januara prošle godine nakon što je na njega 13. januara pucano u prolazu zgrade u kojoj je stanovao. Njegova tragična smrt i način na koji je brutalno ubijen potresla je i uznemirila ne samo porodicu i prijatelje, već i kompletno Goražde, ali i bh. javnost. Ovaj slučaj do danas još nije rasvjetljen.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo