14.06.2024 / 11:31 Fudbal - Slučajnost?

Zbog Džeke? Hajduk dogovorio prijateljsku utakmicu s Fenerbahčeom

Zbog Džeke? Hajduk dogovorio prijateljsku utakmicu s Fenerbahčeom
Hrvatski mediji od jučer sve glasnije govore kako je Edin Džeko u ozbiljnim pregovorima sa splitskim Hajdukom.

Nakon dvije godine u Interu, Edin Džeko je kao viceprvak Evrope stigao u Fenerbahče s kojim nije uspio osvojiti titulu prvaka Turske.

Iako je Džeko zabijao kao na traci, superiorniji je bio Galatasaray koji je prvi prošao kroz cilj, a Uprava Fenera je sada dovela Josea Mourinha koji će tako naslijediti Ismaila Kartala.

Kada je prije tri godine Jose Mourinho stigao u Romu, Edin Džeko je otišao jer je dobio ponudu Intera s kojim je bilo realnije osvojiti Scudetto, no to nije uspio.

Sada se ponovo spominje kako bi Edin Džeko mogao napustiti klub upravo kada je Mourinho stigao, a jedna od destinacija koj se spominje je i splitski Hajduk.

U najvećem gradu Dalmacije ponovo se stvara euforija. Za trenera je doveden ni manje ni više no Gennaro Gattuso, a sada se spominje dolazak Edina Džeke.

Dijamant je nekada davno izjavio da će odraditi jednu sezonu u Hajduku sa Senijadom Ibričićem. Popularni Ibro se povukao i od toga nema ništa, no navijači Hajduka se nadaju dolasku Džeke.

Da stvar bude zanimljivija, Fenerbahče je objavio plan priprema u okviru Austria Campa i igrat će protiv Hajduka.

Naime, pripreme Fenerbahče počinje 22. juna pod vodstvom Josea Mourinha, a tri prijateljske utakmice planirane su u prvoj polovini jula.

Tako 6. jula na BSFZ Areni Fener igra protiv Admire Wacker, a četiri dana kasnije slijedi utakmica protiv Hajduka na Merkur Areni.

Ostaje da vidimo da li će 10. jula Edin Džeko igrati meč Fenerbahče - Hajduk, kao i u kojem dresu će nastupiti na toj utakmici.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo