13.06.2024 / 23:26 Fudbal - Osiguranje ih izbacilo

Srbijanski mediji: Albanci upali u hotel reprezentacije, 'cilj je bio provocirati'

Srbijanski mediji: Albanci upali u hotel reprezentacije, 'cilj je bio provocirati'
Foto: Profimedia
Reprezentacija Srbije otišla je na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj gdje ju čeka grupa C s Danskom, Slovenijom i prvim favoritom ntakmičenja prema kladionicama Engleskom.

Ekipa Dragana Stojkovića smještena je u Bavarskoj, tačnije u Augsburgu, gdje je izazvala veliki interes navijača, prenosi Index.

Srbi će na svojim utakmicama u Gelsenkirchenu i Münchenu moći računati na veliku podršku svojih navijača od kojih će dobar dio otpadati na dijasporu koja živi u Njemačkoj, a niz srbijanskih medija piše o incidentu koji svjedoči kako je Srbija privukla i neželjenu vrstu pažnje drugih navijača.

U hotel u kojem je smještena srbijanska reprezentacija navodno su upali mladić i djevojka noseći kape s grbom Albanije, nisu bili gosti hotela, već im je cilj bio isprovocirati nekog iz srbijanske delegacije, ali ih je osiguranje ubrzo izbacilo.

Prema pisanju Blica, po dolasku srbijanske delegacije u Augsburg ispred hotela je projurilo više automobila iz kojih su se vijorile albanske zastave i čule albanske pjesme. Reprezentacija Albanije također se plasirala na Euro i nalazi se u grupi s Hrvatskom, Italijom i Španijom.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo