13.06.2024 / 11:58 Fudbal - Karić u Sturmu

Budući reprezentativac BiH ima novi klub, igrat će Ligu prvaka

Budući reprezentativac BiH ima novi klub, igrat će Ligu prvaka
Foto: Sturm Graz
Bosnu i Hercegovinu će u narednoj sezoni Lige prvaka predstavljati još jedan fudbaler, koji za sada nije previše poznat našoj javnosti.

Riječ je o Emiru Kariću, dojučerašnjem fudbaleru njemačkog Darmstadta, koji je danas zvanično postao novi igrač austrijskog prvaka Sturma.

Karić (26) igra na poziciji lijevog beka, a po potrebi može igrati i na poziciji zadnjeg veznog. Rođen je u Austriji i ima mnogo iskustva nastupanja u toj zemlji, gdje je ranije igrao za Altach i Liefering, kao i mlade selekcije te zemlje.

U Darmstadtu je proveo tri sezone, a u prošloj je odigrao 27 utakmica za ovaj tim u Bundesesligi. S obzirom da je Darmstadt na kraju sezone napustio elitni rang, Karić je dobio odriješene ruke da potraži novi klub.

Na kraju se odlučio za odlazak u Sturm, s kojim će u narednoj sezoni nastupati u Ligi prvaka. Vjerovatno će dijeliti svlačionicu sa Jusufom Gazibegovićem, ukoliko on ne napusti klub ovog ljeta.

Karić je sa Sturmom potpisao trogodišnji ugovor.

Inače, selektor BiH Sergej Barbarez najavio je Emira Karića i u reprezentaciji naše zemlje, a to bi se moglo očekivati možda već na sljedećem reprezentativnom okupljanju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo