12.06.2024 / 23:27 Fudbal - Vrlo optimistično

Smjela izjava reprezentativca Srbije: 'Idemo na pobjedu protiv Engleza'

Smjela izjava reprezentativca Srbije: 'Idemo na pobjedu protiv Engleza'
Reprezentacija Srbije svoju prvu utakmicu na Euru igra već u nedjelju, a za protivnika ima prvog favorita turnira - selekciju Engleske.

U taboru naših istočnih komšija vlada veliki optimizam, a član ove reprezentacije Nemanja Gudelj najavljuje čak i pobjedu u ovom meču.

"Ničega se ne plašim. Samo zdravo razmišljam pred start EP. Engleska je veliki tim, sa sjajnim igračima, talasom mladih, ali i nekoliko iskusnih, znam da nije osvojila trofej 58 godina, ali ćemo joj se suprotsaviti uzdignute glave. Idemo da dobijemo prvu utakmicu. Možemo da igramo protiv bilo koje selekcije. Naravno da mislim da možemo da pobjedimo Englesku. Imamo kvalitetan tim, ako smo u dobrom ritmu možemo svakog da nadmudrimo. Biće izjednačen meč, nikad se ne zna".

Naprijed Kane, Foden, Saka, iza njih Bellingham i Declan Ricce... Kako odgovoriti tom potencijalu ekipe Gereta Southgatea?

"Sjajni igrači, bitni za Englesku, ali smo spremni za bilo koga. Ne znam da li će biti posebnog posla baš u nedelju, jer ćemo ga imati na svakom meču. Biću iskren, nisam fokusiran na povrde koje prate tim Gordi Albiona, znam da ima dobre pojedince i da ako je neko odsutan iz zdravstvenih razloga zamijeniće ga drugi, isto tako kvalitetan. Otuda, teško možemo da pričamo o mana Engleza. Za nas bi pobjeda značila dobar početak turnira, ali jedan trijumf ništa ne mijenja. Svaka je utakmica važna“.

Susret između Engleske i Srbije igra se u nedjelju, od 21 sat na stadionu Schalkea 04 u Gelsenkirchenu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo