12.06.2024 / 20:05 Fudbal - 'Bomba'

Legendarni Gennaro Gattuso novi trener Hajduka!

Legendarni Gennaro Gattuso novi trener Hajduka!
Kao grom iz vedra neba odijeknula je vijest kako je proslavljeni italijanski fudbaler Gennaro Gattuso novi trener splitskog Hajduka!

Ovu senzacionalnu vijest splitski velikan je potvrdio putem svojih službenih stranica.

"HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom danas može potvrditi kako će našu prvu ekipu u novoj sezoni voditi legendarni Gennaro Gattuso! S Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u Split stiže sljedeće sedmice, na početku priprema prve ekipe, kada ćemo ga i službeno predstaviti na Poljudu", poručeno je iz Hajduka.

U novo poglavlje bogate povijesti našeg kluba povest će nas legendarni Gennaro Gattuso kao šef stručnog stožera prve momčadi. Benvenuto Mister!

Posted by HNK Hajduk Split on Srijeda, 12. juni 2024.


U igračkoj karijeri osvojio je gotovo sve što se moglo osvojiti. Prvak svijeta s Italijom 2006. godine, osvajač Lige prvaka s Milanom 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serie A, UEFA superkupa te italijanskog superkupa, a jednom je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo.

Da li će splitski velikan sa legendarnim Italijanom uspjeti vratiti naslov prvaka nakon punih 20 godina ili će i Gattuso završiti kao svoji prethodnici ostaje da se vidi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo