12.06.2024 / 15:00 Fudbal - Novi trener

Borac zvanično predstavio Žižovića: Želimo iskorak u Evropi

Borac zvanično predstavio Žižovića: Želimo iskorak u Evropi
Foto: FK Borac
Mladen Žižović danas je i zvanično predstavljen kao novi trener Fudbalskog kluba Borac.

Žižović je na klupi Borca naslijedio Vinka Marinovića, kojem je po dolasku čestitao na svemu što je napravio sa ovim timom u prošloj sezoni.

"Čast mi je i zadovoljstvo preuzeti trenersko kormilo FK Borac. Ovo je klub u kojem sam igrao i u kojem sam stekao mnogo prijatelja s kojima sam ostao u kontaktu. Za Banju Luku gajim posebne osjećaje, s obzirom da je jedna moja kćerka rođena u ovom gradu. Nadam se da ću pruženu priliku iskoristiti na najbolji mogući način i da ću sa svojim stručnim štabom opravdati ukazano povjerenje. Želimo napraviti iskorak u Evropi, ostvariti dugoročno dobre rezultate i potvrditi sav dosadašnji rad, veselim se novom izazovu", rekao je Žižović.

U ponedjeljak slijedi put u Sloveniju na glavni dio pripremnog razdoblja, a Žižović kaže da će uskoro ekipa biti popunjena dolaskom novih igrača.

"Treba nam temeljna analiza u sljedećih nekoliko dana. Svi treneri traže vrijeme, a mi ga nemamo puno. Morat ćemo brzo reagovati, ali i jako paziti da ne pogriješimo. Pojačanja će biti, a bez zdrave konkurencije unutar ekipe nema ni dobrih rezultata".

"Evidentno je da smo ostali upražnjeni u veznom redu i to nam je prioritet. Dovest ćemo provjerene igrače i igrače koji imaju ambicije. Moja ideja je dovesti igrače koji imaju kvalitetu, karakter i ambiciju, a po meni su ova dva zadnja faktora presudna za dobar rezultat", zaključio je Žižović.

Žižović će na klupi Borca debitovati u prvom pretkolu Lige prvaka, protivnika će Banjalučani saznati krajem mjeseca.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo