12.06.2024 / 14:15 BiH - Hrvatski ministar

Božinović se hvali 'naporima' za pad ilegalnih migracija u Hrvatskoj: 'BiH bilježi povećanje'

Božinović se hvali 'naporima' za pad ilegalnih migracija u Hrvatskoj: 'BiH bilježi povećanje'
Foto: Arhiva
Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović naveo je danas u saboru kako je zemlja ove godine zabilježila 41 posto manje ulazaka ilegalnih migranata, dok BiH ima povećanje od 20 posto, što, naglasio je, "govori o veličini angažmana koji hrvatska policija ostvaruje".

Na pitanje HDZ-ova Ante Sanadera o ilegalnim migracijama i kontrolama između susjednih zemalja, ministar Davor Božinović je tokom saborskog aktualnog prijepodneva naglasio kako se 'Hrvatska s tim problemom ponajbolje nosi, a sigurno i najbolje ako stavimo u kontekst izazova s kojima se suočava Hrvatska veličinom vanjske kopnene granice i balkanskom rutom'.

"Hrvatska je ove godine zabilježila 41 posto manje ulazaka ilegalnih migranata, dok susjedna BiH iz koje dolazi najveći broj, ima povećanje od 20 posto. To govori o veličini angažmana koji se, prije svega od strane hrvatske policije, ostvaruje", rekao je.

Dodao je kako policija pojačano radi na zaustavljanju krijumčara migrantima.

"Ove godina imamo 973 hapšenja migranata, što je već 70 posto više nego za isto razdoblje prošle godine", poručio je ministar, javlja HINA.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo