12.06.2024 / 13:53 Politika - Banja Luka

Cvijanović: Baerbock umišlja da može govoriti u ime cijelog Zapada

Cvijanović: Baerbock umišlja da može govoriti u ime cijelog Zapada
Željka Cvijanović / Vijesti.ba
Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da član Predsjedništva BiH Denis Bećirović umišlja da može govoriti u ime BiH, a šefica diplomatije Njemačke Annalena Baerbock u ime cijelog Zapad i nadaju se da će politički profitirati napadima i lažnim optužbama na račun Srbije i RS.

- Ponosni smo na Svesrpski sabor, kao i na Deklaraciju koja je tom prilikom usvojena - rekla je Cvijanović za Srnu upitana da prokomentariše ocjenu Bećirovića i Baerbock da je Svesrpski sabor najteži napad na Dejtonski mirovni sporazum od 1995. godine.

- Da su pažljivije čitali, a manje mrzili sve što sadrži pridjev srpski vidjeli bi da je u Deklaraciji jasno izražena posvećenost suštinskom i dosljednom provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma - poručila je Cvijanović.

Ona je naglasila da je za očekivati da Bećirović i Baerbock trenutno imaju mnogo pametnijeg posla nego da komentarišu Svesrpski sabor.

- Baerbock i njenu stranku glasači na izborima za Evropski parlament pomnožili su sa nulom, a Bećirovića stranačke kolege u parlamentu Federacije BiH - istakla je Cvijanović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo