12.06.2024 / 13:27 Fudbal - Al Jaber u formi

Fudbaler Željezničara blista u dresu reprezentacije na jakom turniru

Fudbaler Željezničara blista u dresu reprezentacije na jakom turniru
Foto: Abdulmalik Al Jaber
Mladi fudbaler Željezničara Abdulmalik Al Jaber trenutno boravi sa mladom reprezentacijom Saudijske Arabije na jakom turniru Maurice Revello u Toulonu.

Na ovom turniru tradicionalno nastupaju pozvane reprezentacije sastavljene od mladih igrača od 17 do 23 godine, a Saudijska Arabija se nalazi u grupi A sa Obalom Slonovače, Francuskom, Meksikom i Južnom Korejom.

Za sada je prva zvijezda Saudijske Arabije upravo fudbaler Željezničar Al Jaber, koji je nastupio na dvije utakmice na kojim je postigao jedan gol uz dvije asistencije.

Al Jaber je prvo u porazu od Meksika 3:2 proglašen igračem utakmice uprkos porazu svog tima, jer je postigao gol i ubilježio asistenciju. Potom je u pobjedi nad Obalom Slonovače 1:0 asistirao za jedini gol na utakmici.

Abdulmalik Al Jaber je krajem prošle sezone izbio u prvi plan u ekipi Željezničara i mnogi su mišljenja da je jedan od najtalentovanijih fudbalera koji su zaigrali na Grbavici u posljednje vrijeme.

Ovaj 20-godišnji veznjak je ponajbolji igrač U23 selekcije Saudijske Arabije i neće biti iznenađenje ako uskoro zaigra i za A tim, ali i neki bolji evropski klub.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo