12.06.2024 / 08:26 Fudbal - Pred potpisom

Borac dovodi pojačanje iz egzotične zemlje, nekada je igrao za PSV

Borac dovodi pojačanje iz egzotične zemlje, nekada je igrao za PSV
Foto: Jurich Carolina (lijevo)
U banjalučkom Borcu je ovih dana vrlo prometno s obzirom da je ovaj klub prvi od svih premijerligaša "upalio motore" i počeo sa pripremama za novu sezonu.

Borac je jučer iznenada napustio trener Vinko Marinović, a brzo ga je naslijedio Mladen Žižović. Na prozivci se nije pojavilo pet važnih fudbalera kojim su istekli ugovori, ali je stigao Luka Misimović, sin proslavljenog bh. reprezentativca Zvjezdana, koji bi uskoro trebao potpisati ugovor.

Banjalučani bi u narednim danima mogli dobiti još jedno pojačanje, a riječ je o fudbaleru po imenu Jurich Carolina.

Ovaj 25-godišnjak igra na poziciji lijevog beka i u prošloj sezoni je nastupao za poljsku Miedz Legnicu, koja se takmiči u drugoj ligi. U karijeri je odigrao i deset utakmica za svoj Curacao, reprezentaciju za koju je debitovao 2018. godine.

Carolina je odrastao u Holandiji, gdje je igrao za mlade selekcije AZ Alkmaara, Fortune i slavnog PSV-a. U ovom klubu se nikada nije nametnuo, pa je poslije nastupao za NAC Bredu, Den Bosch, te Stomil i Miedz u Poljskoj.

Sa završetkom sezone je postao slobodan igrač, pa neće biti prepreka da kao takav potpiše za Borac. Navodno je već stigao u Banja Luku, pa se može očekivati brza realizacija posla.

Zanimljivo je da je Carolina prije nastupa za Curacao igrao za omladinske selekcije Holandije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo