12.06.2024 / 07:39 Fudbal - Nevjerovatan podvig

Cristiano Ronaldo postavio rekord koji vjerovatno nikada neće biti srušen

Cristiano Ronaldo postavio rekord koji vjerovatno nikada neće biti srušen
Foto: Twitter
Legendarni portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo zablistao je u pobjedi svoje selekcije nad Republikom Irskom (3:0) u posljednjoj pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo.

Nekadašnji član Uniteda, Reala i Juventusa, a danas saudijskog Al Nassra, postigao je dva pogotka u 50. i 60. minuti, a posebno je impresivan bio prvi kada je sa 15-ak metara poslao loptu u suprotne rašlje.

Sa ta dva gola Ronaldo je dodatno popravio svoj rekord po broju pogodaka za nacionalnu selekciju. Sad je na brojci od 130 golova i to u također rekordnih 207 nastupa. Ronaldo je ujedno došao i do 895 golova ukupno u karijeri.

Utakmicu protiv Irske Ronaldo će pamtiti po nevjerovatnom rekordu jer je s ovim golovima postao prvi igrač u historiji koji je postigao gol za reprezentaciju u 21 različitoj godini.

Prvi je zabio Grčkoj na Euru 2004., koje mu je bilo prvo Evropsko prvenstvo u karijeri. Od tada je za Portugal postigao još 129 golova, a uskoro ga čeka šesto Evropsko prvenstvo...

Cristiano Ronaldo i ekipa će u grupnoj fazi igrati protiv Češke, Turske i Gruzije u grupi u kojoj važe za prvog favorita.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo