10.06.2024 / 14:07 Fudbal - Raskid ugovora

Aldin Hrvanović više nije igrač Zrinjskog

Aldin Hrvanović više nije igrač Zrinjskog
Foto: Facebook
HŠK Zrinjski Mostar može zvanično potvrditi odlazak 26-godišnjeg Aldina Hrvanovića, koji je od danas slobodan u izboru novog angažmana nakon što je Klub aktivirao mogućnost raskida ugovora koji je trajao do 2025. godine, navodi se u saopćenju kluba iz Mostara.

Krilni napadač u redove Plemića je stigao prije godinu danas iz NK Stupčanica Olovo, a u prethodnoj sezoni upisao je 20 zvaničnih nastupa – osam u WWin Ligi BiH, četiri u Kupu i osam u Evropi.

"U strijelce se upisao tri puta, a zauvijek ćemo ga pamtiti po pogotku u historijskom preokretu protiv AZ Alkmaara (4:3)", navodi se u obajvi Zrinjskog.

– Nestvarnih godinu dana za mene. Grupna faza Konferencijske lige, pogodak AZ Alkmaaru u onoj nestvarnoj utakmici, start na Villa Parku… Slobodno mogu reći da sam proživio najljepše trenutke u životu, a sve zahvaljujući Zrinjskom i prilici koju mi je ukazao. Šta drugo mogu reći nego da mi je bila velika čast što sam branio boje ovog sjajnog kluba, izjavio je Hrvanović na oproštaju.

– Naravno, želim se iskreno zahvaliti svim saigračima, svim ljudima iz kluba, posebno Upravi, a velika hvala ide i navijačima zbog kojih sam se u Mostaru osjećao kao kod kuće. Želim Vam svima puno sreće u budućnosti i da već u sljedećoj sezoni opet izborite evropsku jesen, dodao je Hrvanović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo