09.06.2024 / 10:27 Svijet - Otok Symi

Pronađeno tijelo britanskog TV doktora koji je nestao u Grčkoj

Pronađeno tijelo britanskog TV doktora koji je nestao u Grčkoj
Foto: Facebook
U špilji na otoku Symi u Grčkoj pronađeno je tijelo poznatog britanskog TV ljekara Michaela Mosleyja čiji je nestanak prijavljen u srijedu, javlja SkyNews.

Grčka policija je izjavila da je Mosley otišao u šetnju prema centru otoka. Nestanak je prijavila njegova supruga, a mobitel je pronađen na mjestu gdje je boravio s njom, prenosi Index.

Mosley je studirao medicinu u Londonu i predstavljao se kao ljekar, ali posljednjih nekoliko decenija radi kao voditelj, dokumentarist, novinar i autor. Njegov televizijski rad donio mu je nagrade, uključujući Emmy za BBC-jev naučni dokumentarac Ljudsko lice koji je istraživao nauku iza ljudske percepcije ljepote.

Mosley je imao trakavice u probavnom sistemu šest sedmica nakon što se namjerno zarazio kako bi snimio svoj BBC Four dokumentarac iz 2014. godine Zaraženi! Živjeti s parazitima. Također je pisao kolumnu za Daily Mail i napravio je nekoliko televizijskih programa o dijeti i vježbanju - uključujući Channel 4 emisiju Michael Mosley: Ko je učinio Britaniju debelom?

Mosley je zagovornik povremenog posta, uključujući dijetu 5:2 i dijetu Brzi 800. Ima četvero djece sa suprugom Clare Bailey Mosley, koja je također doktorica, autorica i zagovornica zdravog života.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo