12°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C

08.06.2024 / 15:53 Fudbal - Valdebebas

Pogledajte kako izgleda luksuzna soba u kampu koju je Real pripremio za Mbappea

Pogledajte kako izgleda luksuzna soba u kampu koju je Real pripremio za Mbappea
Foto: X
Nikome nije iznenađenje da Real Madrid ima jedan od najmodernijih kampova na svijetu kako i priliči klubu koji je osvojio 15 naslova najbolje ekipe Evrope.

Realov "grad u malom" prostire na više od milion kvadratnih metara, a nalazi se u naselju Valdebebas na sjeveru Madrida. Valdebebas je 2005. godine zamijenio stari kamp Kraljevskog kluba, a trošak izgradnje je bio 98.5 miliona eura.

Pomalo fascinira da su kamen temeljac za izgradnju kampa 2004. godine položili počasni predsjednik Alfredo Di Stefano i tadašnji junior Dani Carvajal, koji je nedavno zabio gol u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund (2:0) i osvojio svoj 25. trofej s Realom. Samo Luka Modrić i Nacho Fernandez imaju više trofeja u historiji kluba (26).

U kampu se nalazi stadion Alfredo di Stefano koji prima 24.000 gledaoca, a na kojem svoje utakmice igra druga ekipa Reala. Različite mlade selekcije Reala koriste 12 fudbalskih terena za treniranje, a u kampu se nalaze još uredi, audiovizualne prostorije s najnovijom tehnologijom, rehabilitacijski centar, teretane, čak i bolnica. Kompleks uz standardne bazene ima i manji bazen s valovima, tople i hladne bazene, saune, teretanu.

Za mlade igrače koji nisu iz Madrida napravljen je hotel s 40 soba, a u kampu se nalazi i privatna škola. Glavni kompleks, namijenjen isključivo Realovoj prvoj ekipi i štabu, prostire se na više od 8000 metara kvadratnih. Samo za potrebe prve ekipe koriste se tri terena s prirodnom travom i jedan s umjetnom. Parking uz kamp ima više od 800 mjesta, što samo dodatno potvrđuje o koliko velikom kompleksu se radi.

Real je napokon zvanično potvrdio da je Kylian Mbappe njegov novi igrač, a sada je u javnost izašla snimka koja pokazuje luksuznu sobu koja je za njega pripremljena u kampu.


Takvim sobama raspolažu i ostali igrači Reala, a umjesto ključa za ulazak koriste otisak prsta. Sobe se sastoje od predvorja, dnevnog boravka, spavaće sobe, kupaone i velikog balkona s pogledom na fudbalske terene prve ekipe, prenosi Index.hr.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo