08.06.2024 / 11:20 Fudbal - Gareth Southgatet

Selektor Engleske uoči Srbije: Poraz od Islanda nam daje priliku

Selektor Engleske uoči Srbije: Poraz od Islanda nam daje priliku
Foto: X

Engleska reprezentacija, prvi favorit Eura prema kladionicama, u posljednjoj je utakmici pred turnir u Njemačkoj pred 90.000 navijača na Wembleyju senzacionalno izgubila od Islanda 1:0.

Momčad Garetha Southgatea odigrala je jako slabu utakmicu, a Islanđani su do pobjede došli golom Jona Dagura Thorsteinssona.

Islanđani su odigrali odlično, a Engleska se mučila, da bi je na kraju susreta Wembley na Evropsko prvenstvo ispratio zvižducima. Engleska će na Euru igrati u grupi sa Slovenijom, Srbijom i Danskom, a Island, od kojeg je izgubila, 2016. ju je izbacio sa Evropskog prvenstva. Engleska Euro otvara protiv Srbije u Gelsenkirchenu, a u grupi su još Danska i Slovenija.

Poraz od Islanda komentarisao je Southgate.

"Jasno je da izvedba nije bila na nivou na kojoj je trebala biti. Mislim da postoje vrlo jasni razlozi za to i to nam, zapravo, daje priliku da se stvarno usredotočimo jer ove posljednje utakmice prije turnira mogu to poremetiti. Igrači su zabrinuti oko izbora i ne žele se povrijediti", kazao je.

Dodao je da je ovo bilo daleko od idealne noći.

"Neću skrivati razočaranje. Najviše me razočarao dio igre bez posjeda jer nismo dobro pritiskali suparnika. Bili smo previše rastegnuti. U posljednje dvije ili tri utakmice smo bili izvrsni u tome, tako da je to dio koji stvarno moramo ispraviti. S loptom smo mogli biti bolji, ali svejedno smo stvorili jako, jako dobre prilike", istakao je.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo