07.06.2024 / 23:09 Fudbal - Sa novim snagama

Nova Uprava Željezničara odredila cilj: Povratak Plavih u Evropu

Nova Uprava Željezničara odredila cilj: Povratak Plavih u Evropu
Foto: Facebook

Nakon najlošije sezone u poslijeratnoj historiji, FK Željezničar će u novoj sezoni pokušati da se vrati u sami vrh bh. fudbala.

Nova Uprava Plavih je prethodnih dana vršila intenzivne pregovore sa Elvirom Rahimićem, koji će biti imenovan za sportskog direktora, te Denisom Ćorićem koji će sjesti na klupu, a koje će klub zvanično predstaviti početkom naredne sedmice.

Upravni odbor Željezničara je zasijedao i podijelo zaduženja unutar Uprave. Uz predsjednika Admira Tunovića, tu će biti Enis Džafić kao potpredsjednik. Svi su dobili svoja zaduženja, pa i Rahimić.

Sa Rahimićem je postignut usmeni dogovor i on je dobio zadatak da uradi analizu igračkog kadra i analizu rada stručnog štaba.

Nakon toga, Rahimić će predložiti šta i s kim dalje, a u dosadašnjim kontaktima - Denis Ćorić je sasvim izvjesna opcija, s tim da se može desiti da dio stručnog štaba ostane uz Ćorića. Rahimić će, kao sportski direktor, morati dati zeleno svjetlo za imenovanje Ćorića, što bi prema trenutnoj situaciji trebala biti samo stvar formalnosti.

Osnovni cilj Željezničara u narednoj sezoni je izlazak u Evropu i na polusezoni će se uraditi presjek stanja da se vidi da li se ide ka tom cilju, a ukoliko ne, saradnja će se preispitati.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo