26°C
Mostar 29°C
Tuzla 28°C
Banja Luka 29°C
Bihać 26°C

07.06.2024 / 22:24 Fudbal - Nova lica na Grbavici

Željezničar postigao dogovor sa Rahimićem i Ćorićem, uskoro zvanična potvrda

Željezničar postigao dogovor sa Rahimićem i Ćorićem, uskoro zvanična potvrda
Foto: HŠK Posušje

Kao što su Vijesti.ba prije nekoliko dana i najavile, Željezničar će u narednoj sezoni sa klupe predvoditi Denis Ćorić, dok će sportski direktor kluba sa Grbavice biti Elvir Rahimić.

Nova Uprava Plavih je prethodnih dana vršila intenzivne pregovore sa ovim dvojcem, koji su na kraju urodili dogovorom i Željezničar će ih predstaviti početkom naredne sedmice.

Ćorić je zvanično najbolji trener Wwin lige u prošloj sezoni po izboru igrača i trenera na manifestaciji Kristalnih 11, a imao je važeći ugovor sa Posušjem koji je raskinuo jučer.

Ćorić je i ranije bio želja čelnika kluba sa Grbavice, a njegov dolazak u Željezničar odavno prizivaju i brojni navijači ovog kluba.

Denis Ćorić (46) je u karijeri bio trener Širokog Brijega, GOŠK-a i u dva navrata Posušja, s kojim je u proljetnom dijelu sezone doživio samo dva poraza u Wwin ligi i to od Borca i Zrinjskog.

Elvir Rahimić ima bogatu igračku karijeru, a radio je i kao trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije naše zemlje. Bio je angažovan i u NK Stupčanica iz Olova.

Nakon imenovanja pomenutog dvojca, Željezničar kreće u rad na jačanju igračkog kadra za novu sezonu. O nekim novim imenima se već špekuliše, a tu su prije svih Edwin Odinaka iz Stupčanice i Bože Vukoja iz Zvijezde 09.

Uskoro bi trebao biti poznat i plan priprema FK Željezničar, a glavni dio bi trebao biti obavljen na Zlatiboru.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo