07.06.2024 / 11:20 Fudbal - 'Bomba' iz Ljubljane

Bivši igrač Real Madrida preuzeo klub iz bh. regiona

Bivši igrač Real Madrida preuzeo klub iz bh. regiona
Foto: X.com

Ekipu ljubljanske Olimpije će u novoj sezoni predvodit će Španac Victor Sanchez del Amo, prenose slovenski sportski mediji.

Španac će naslijediti Zorana Zeljkovića, koji se s ljubljanskim timom razišao početkom maja, a u doigravanju za prvenstvo privremeno ga je zamijenio sportski direktor Goran Boromisa.

Četrdesetosmogodišnji Španac radio je kao pomoćni trener u Getafeu, Sevilli i Olympiacosu, a kao samostalni trener u Deportivo La Coruni (50 utakmica), Olympiacosu (2 utakmice), Betisu (27 utakmica) i Malagi (33), dok je posljednji angažman imao u španskom drugoligašu Cartageni.

Ukupno, u ulozi glavnog trenera odradio je 119 utakmica, u kojima je skupio 29 pobjeda, 43 remija i 47 poraza.

Ipak, ljubiteljima nogometa je mnogo više urezan u pamćenje ostao kao sjajan igrač zlatne generacije Deportiva, koja je osvojila titulu u La Ligi, a sredinom devedesetih igrao je i za Real Madrid s kojim je bio prvak Evrope 1998. godine.

Osam puta je nosio i dres španske reprezentacije, a u klupskoj karijeri nastupao je i za Racing Santander, Elche i Panathinaikos.

Olimpija je prošlu sezonu u slovenskom šampionatu okončala na trećem mjestu iza Celja i Maribora, te će igrati u kvalifikacijama Konferencijske lige.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo