06.06.2024 / 23:17 BiH - Lijepa manifestacija

U Brčkom održana manifestacija za djecu u okviru projekta 'Zajedno za zeleni svijet'

U Brčkom održana manifestacija za djecu u okviru projekta 'Zajedno za zeleni svijet'
Foto: Fena

Udruženje održivog razvoja „Identitet“ Brčko distrikt, u saradnji sa Omladinskim centrom „Vermont“ organizovalo je danas završnu manifestaciju na otvorenom za djecu u okviru projekta „Zajedno za zeleni svijet“.

- Ova manifestacija predstavlja ključni trenutak u našem angažmanu za očuvanje okoline i promociju održivih praksi - istakao je Damir Radenković, direktor Omladinskog centra Vermont.

Prema njegovim riječima „Zajedno za zeleni svijet“ je projektna inicijativa posvećena očuvanju životne sredine kroz aktivno uključivanje djece i mladih kao ključnih aktera promjene.

- U sklopu projektnih aktivnosti organizovan je niz radionica za djecu u osnovnim školama i vrtićima, kako bi se tema ekologije približila i najmađima, a na osnovu dječijih radova je izrađena i brošura. Brošura predstavlja kreativan rad i zajednički trud djece, vaspitača i učitelja, te veliča dječije stvaralaštvo, a sve sa ciljem promovisanja i sticanja ekoloških navika - pojasnio je Radenković.

Tokom manifestacije koja je organizovana kao zabavna aktivnost kojom je označen završetak projekta, prisutnima su predstavljena postignuća samog projekta, a djeca iz vrtića su izvela i prigodan ples o očuvanju planete zemlje.

- Kada smo u prirodi važno je da ne ostavljamo smeće iza sebe i da ne zagađujemo našu planetu. Trebamo čuvati parkove, šume i rijeke čistim. Ekologija je važna - poručili su ovom prilikom mališani okupljeni u centru grada na manifestaciji pod nazivom „Zajedno za zeleni svijet“.

Okupljene mališane i njihove roditelje su zabavljali i animatori – klovn, Miki i Mini, te teta koja je crtala razne leptiriće, jednoroge i druge zanimljivosti na lica dječice. Za sve učesnike i posjetioce bilo je obezbijeđeno osvježenje, kiflice i voće.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo