06.06.2024 / 17:50 Fudbal - Na turniru

Juniori Željezničara razbili beogradski Partizan na Zlatiboru

Juniori Željezničara razbili beogradski Partizan na Zlatiboru
Foto: Facebook

Junori sarajevskog Željezničara odigrali su odličnu utakmicu u okviru trećeg kola grupe C, deklasiravši vršnjake iz Partizana visokim rezultatom 3:0.

Plavi su dominirali i u prvom i u drugom poluvremenu te na kraju zasluženo slavili trijumf koji im je donio plasman u četvrtfinale turnira.

Ekipa Željezničara je do vodstva došla u devetoj minuti kada je Alibašić na asistenciju Babaluka zatresao mrežu crno-bijelih.

Babaluk se odlično izborio za prostor i centrirao sa desne strane, a Alibašić odličnim udarcem glavom donio prednost Plavim.

Posted by FK Željezničar on Četvrtak, 6. juni 2024.

U 34. minuti susreta uloge su se obrnule, ali ishod je bio isti. Alibašić je probio po desnoj strani i odigrao povratni pas, a Babaluk preciznim udarcem udvostručio prednost svog tima za 2:0.

U drugom poluvremenu Partizan je pokušao doći do gola koji bi ga vratio u utakmicu, no Željezničar je bio taj koji je postigao isti i to u 71. minuti kada je Bakir Karić fantastičnim udarcem postavio konačnih 3:0.

Kup prijateljstva će tako dobiti novog šampiona, s obzirom da je Partizan ovim porazom i definitivno završio nastup na turniru.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo