05.06.2024 / 16:05 Tenis - Povrijedio meniskus

Đoković uspješno operisan, saznao je jednu dobru i lošu vijest

Đoković uspješno operisan, saznao je jednu dobru i lošu vijest
Foto: AP
Srbijanski teniser Novak Đoković danas je operisao meniskus, a prve reakcije nakon medicinskog zahvata kažu da je sve prošlo u najboljem redu.

Đoković je jučer morao odustati s nastupa na Roland Garrosu nakon što je doživio povredu u iscrpljujućem meču protiv Argentinca Francisca Cerundola. Odradio je magnetnu rezonancu, koja mu je otkrila stanje lijevog koljena, nakon čega je odlučio uraditi operativni zahvat.

Operacija je završena danas u Parizu, a ono što je za Đokovića najvažnije jeste da je artroskopijom utvrđeno da nije u pitanju teža vrsta povrede meniskusa koja bi iziskivala dugotrajnu pauzu.

Sportklub piše da bi srbijanski teniser s terena trebao odsustvovati tri sedmice. Dobra vijest je da bi trebao biti spreman za Olimpijske igre u Parizu koje počinju 27. jula, ali je loša što će zbog oporavka morati propustiti nastup na Wimbledonu.

Za Đokovića je ipak najvažnije da nastupi na Olimpijskim igrama, kako bi napao jedinu titulu koja mu nedostaje u karijeri, a to je olimpijsko zlato.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo