13°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

05.06.2024 / 13:53 Fudbal - Promjene na Grbavici

FK Željezničar odabrao novog trenera i sportskog direktora

FK Željezničar odabrao novog trenera i sportskog direktora
Foto: FK Željezničar/HŠK Posušje
Fudbalski klub Željezničar u novu sezonu neće ući samo sa novom Upravom, već i sa novim ljudima zaduženim za sportski segment kluba.

Prema informacijama Vijesti.ba, na Grbavici je sve spremno za imenovanje novog šefa stručnog štaba i sportskog direktora.

Na klupu Plavih trebao bi sjesti Denis Ćorić, dosadašnji trener Posušja i zvanično najbolji trener Wwin lige u prošloj sezoni po izboru igrača i trenera na manifestaciji Kristalnih 11.

Ćorić je i ranije bio želja čelnika kluba sa Grbavice, a njegov dolazak u Željezničar odavno prizivaju i brojni navijači ovog kluba.

Denis Ćorić (46) je u karijeri bio trener Širokog Brijega, GOŠK-a i u dva navrata Posušja, s kojim je u proljetnom dijelu sezone doživio samo dva poraza u Wwin ligi i to od Borca i Zrinjskog.

Novi sportski direktor Željezničara trebao bi postati Elvir Rahimić. Legendarni reprezentativac BiH je, baš kao i Denis Ćorić, već obavio razgovore sa čelnicima kluba sa Grbavice.

Rahimić ima bogatu igračku karijeru, a radio je i kao trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije naše zemlje. Bio je angažovan i u NK Stupčanica iz Olova.

Novi Upravni odbor Željezničara danas će imati sastanak na kojem bi ove promjene trebale biti i konačno usaglašene, pa bi nakon toga mogla uslijediti zvanična potvrda.

Podsjetimo, Željezničar je prošlu sezonu u Wwin ligi završio na šestom mjestu, ali je dobrim dijelom sezone bio u borbi za opstanak.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo