03.06.2024 / 09:28 BiH - FHMZ

Od četvrtka sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

Od četvrtka sunčano uz malu do umjerenu oblačnost
Foto: Vijesti.ba

Do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa mogućim lokalnim pljuskovima i temperaturama od 12 do 34 stepena.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u utorak, 4. juna, u sjevernim područjima Bosne očekuje se pretežno oblačno jutro, uz postepeno razvedravanje. U ostatku države sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

U srijedu, 5. juna, umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni.

U četvrtak, 6. juna, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stepena.

U petak, 7. juna, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 34 stepena.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo