01.06.2024 / 10:43 Politika - Lokalni izbori 2024.

Zijad Lugavić kandidat SDP-a za gradonačelnika Tuzle

Gradski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Tuzla, zvanično je odlučio da Zijad Lugavić bude kandidat za gradonačelnika na Lokalnim izborima 2024. godine.

„U četvrtak je održana redovna sjednica Gradskog odbora SDP-a Tuzla na kojoj je, pored članica i članova, bio prisutan i veliki broj gostiju. Na sjednici je jednoglasno potvrđeno da će Zijad Lugavić, aktuelni gradonačelnik Tuzle, biti kandidat za gradonačelnika. Također, na ovoj sjednici proširen je sastav Gradskog odbora SDP-a Tuzla velikim brojem mladih ljudi iz svih sfera života, koji će zajedničkim radom i svojim znanjem doprinijeti kvalitetnijem radu Gradskog odbora SDP-a, a samim tim još kvalitetnijem razvoju Tuzle - naveli su iz Gradskog odbora SDP-a.

Zijad Lugavić aktuelni je gradonačelnik Tuzle, a izabran je na prijevremenim izborima u februaru 2023. godine, nakon što je dugogodišnji gradonačelnik Jasmin Imamović, na Općim izborima 2022. godine, izabran u Zastupnički dom BiH te je napustio funkciju.

SDP u Tuzli ima načelnike i gradonačelnike od početka rata 1992. godine pa sve do danas. Niti jedna druga stranka nije osvojila mandat prvog čovjeka grada u pomenutom periodu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo